Antje Herber

Bewegen en fysiek bezig zijn lopen als een rode draad door mijn leven. Ik voel me gefascineerd en geïnspireerd door het lichaam – zowel de fysieke als de spirituele kant ervan. In mijn fysieke lijf kan ik het beste ervaren wat energie betekent, hoe een emotie voelt of wat een gedachte met me doet. In (flamenco) dans heb ik de transformerende en helende kracht van beweging ervaren. Ik heb daarom in mijn ‘twennies’ gekozen voor een leven in de dans in plaats van een academisch bestaan.

Op zoek naar diepere lagen van beweging en energie ben ik in aanraking gekomen met Yoga, Qi Gong en Healing Tao. Daar heb ik tools aangereikt gekregen, waarmee ik de ervaringen, die ik van de dans kende, leerde benoemen en verfijnen. Een heel universum dat open ging!

De Oosterse philosophieën zijn zo een onmisbare inspiratiebron voor me geworden, ze leren mij de dualiteiten in mezelf te omarmen en te ontdekken dat liefde voor mezelf automatisch liefde voor de ander betekent.

Na 20 jaar ervaring als docente in beweging voelt mijn relatief nieuwe pad als yoga docente heel natuurlijk en vertrouwd. Ik wil mijn leerlingen helpen de gratie, kracht en essentie van hun lichaam te ontdekken en de onbegrensde kracht van hun bewustzijn.

Vinyasa Yoga is voor mij een heerlijke practice die ‘hitte’ als transformerende kracht gebruikt. Door in fysieke uitdaging diep in contact met de stroom van je ademhaling te blijven, ontstaat er nieuwe ruimte en worden grenzen verlegd. De nadruk op uitlijning en focus leert je te werken op een intelligente manier, die ook na de les nog lang doorwerkt.

Sinds kort heb ik een nieuwe passie: Yin Yoga. De Yin yoga is voor mij een tegenpool voor de beweging en dynamiek in mijn leven. Door Yin Yoga leerde ik in de diepe bron van stilte en compassie te duiken. De grote, helende kwaliteit van deze yogavorm blijft mij keer op keer verwonderen.

Inspiratie bronnen: Hilary Brown (Yoga Moves), Anoshe & Nigam Overington (Stillness in Yoga), Marlene Henny, Shiva Rea, Jivamukti Yoga, Dirkje Veltman (Tao).