Gisela van der Doelen

Yoga is een eenvoudige en mooie manier om bij jezelf te komen. Sinds mijn twintigste doe ik met veel plezier aan yoga. In mijn opleiding en werk (eerst in het scheikunde-onderzoek en nu in het bèta-onderwijs) stond en staat vooral het exacte denken centraal. De yoga biedt me een andere kijk op het leven: door bewust uit de wereld van de gedachten te stappen en in de wereld van het gevoel te gaan, de ervaring. Het brengt me in balans. In de yogales keer je de aandacht naar binnen, waarbij het lichaam een rustig ankerpunt is. Door aandacht te geven aan wat er gebeurt in lichaam en geest, te luisteren naar wat er diep van binnen leeft en beweegt, kom je tot rust met een acceptatie van de dingen: gewoon zoals ze zijn. Gisela

Gedurende de jaren kreeg ik steeds meer de behoefte de yoga een grotere rol te geven in mijn leven. De erkende yoga opleiding van het Yoga Centrum Utrecht o.l.v. Rob Obermeijer bood een mooie verdieping. Daarnaast ben ik ook geïnspireerd door verschillende vormen van het boeddhisme.

De yoga-oefeningen zijn geen doel op zich, maar een kalme manier om bij jezelf te komen: yoga op een meditatieve wijze. De hatha-yoga zoals ik die geef, is rustig en geschikt voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke conditie.