Esther de Ridder

Vroeger had ik de neiging om mijn lichaam tot de grenzen te jagen, om vooral intellectueel en sociaal te presteren. Na de nodige overspanning, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik lichaam en geest weer meer in balans kon krijgen. Deze zoektocht heeft me doen besluiten Mindfulness en Yin Yoga docente te worden. Dit zijn manieren om met aandacht om te gaan met je lichaam, je gedachten en je gevoelens. De lessen die ik nu geef hebben een rustig karakter met ruimte voor wat er op het moment is, zonder te hoeven voldoen aan eerdere verwachtingen van jezelf of van anderen. De aandacht die je opbouwt geeft zelfkennis en leert je om te gaan met je grenzen en je mogelijkheden.
————

Zwangerschapsyoga is mijn nieuwste interessegebied. Nu ik zelf zwanger ben, merk ik hoeveel baat ik heb van yoga. Yoga leert me kracht en zachtheid in mezelf te vinden. Het maakt me gelijkmoediger en maakt me bewust van de veranderingen waar ik rekening mee mag houden, zoals m’n hormonen, lichamelijke veranderingen en emotionele golven. Het is een bijzondere fase, die je door zwangerschapsyoga vitaler door kan maken.

Naast de yogalessen die ik bij YogaBalans geef, heb ik ook een eigen yogapraktijk: De Yogazolder Hier geef ik o.a. mindfulness lessen en kunnen zwangerschapsyogalessen in overleg gepland worden.