Marianne van Lobberegt

Ruim 5 jaar geleden ging een grote wens van mij in vervulling: het creëren van een mooie yogaplek in een fijne ruimte samen met andere docenten. YogaBalans Culemborg is inmiddels uitgegroeid tot een inspirerende yogaschool waarop ik zeer trots ben. Behalve dat ik de leiding over YogaBalans voer, geef ik er ook yogalessen. En dat vind ik heerlijk om te doen: het samen ervaren wat aandacht, lichaamsbewustzijn, beweging en de adem voor je kunnen betekenen.

Beweging maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. Als kind en jong volwassene was ik bezig met verschillende dansvormen. Begin jaren 80 heb ik de opleiding Docent Dansexpressie aan de Theaterschool Amsterdam gevolgd. Hierna ben ik als vakleerkracht dansante vorming werkzaam geweest in het basisonderwijs. In die periode verdiepte ik mij ook in meditatie en heb ik mij verder ontwikkeld op dit thema.

Vanaf het jaar 2000  zijn ook yoga en massage op mijn pad gekomen. Yoga is voor mij een mooi samengaan van beweging en meditatie. Om mij te professionaliseren in de yoga en in massage heb ik de yoga opleiding Saswitha en de Akademie voor Massage en Beweging gevolgd.

Sinds 2006 geef ik yoga lessen in Culemborg. Daarnaast geef ik individuele begeleiding bij oefeningen voor een verdiepende adem en voor ontspanning. Vaak combineer ik dit met massage.